Wie zijn wij?

Rijschool De Rijk is een van de oudste en een van de beste rijscholen van Den Haag!

De Rijk is al sinds 1 Januari 1949 een betrouwbare rijschool voor goede rijlessen.

Persoonlijke benadering

Bij ons wordt altijd maatwerk geleverd. Wij kijken naar de persoon en bieden praktijklessen die aansluiten op jouw profiel. Je rijbewijs halen is een gebeurtenis die je bij zal blijven. Bij Rijschool De Rijk kun je rekenen op professionele en persoonlijke begeleiding. Bij ons kun je altijd terecht voor vragen over je rijopleiding.

Het is daarom ook geen toeval dat leerlingen die al een aantal keer zijn gezakt bij andere rijscholen en leerlingen met faalangst met onze hulp wél slagen voor hun rijbewijs.

Onze instructeurs

 • JOHAN VAN AKEN
  JOHAN VAN AKEN Rijles Automaat

  Samen met mijn vrouw Karina ben ik het aanspreekpunt voor alle leerlingen. Daarnaast geef ik met veel plezier autorijles in de automaat. Door leerlingen op een rustige manier hun fouten te laten ontdekken krijgen ze het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen rijden. Wanneer je een zelfstandige en zelfverzekerde chauffeur wilt worden dan ben je bij mij aan het juiste adres.
  Mijn toekomstvisie is om de eerste groene en duurzame rijschool in Den Haag te worden.

  Graag tot ziens bij Rijschool De Rijk!

 • Dewa Chandi
  Dewa Chandi Rijles Schakelauto

  Ik heb al meer dan 30 jaar ervaring met rijinstructie. Het is voor mij (en jou) heel belangrijk om een vertrouwelijke band te kweken met de leerling in de auto. Nieuwe leerlingen leid ik zoveel mogelijk in stappen op, hierdoor maak je sneller vorderingen. Als je fouten maakt tijdens de les, dan gaan we altijd even evalueren, hoe is dit gebeurt en waarom… Hierna gaan we de situatie herhalen.

  Op die manier wordt je een volwaardige en veilige verkeersdeelnemer.

 • Moen Chandi
  Moen Chandi Rijles Schakelauto

  Ik geef al ruim 26 jaar met veel plezier rijles. Het maakt mij heel blij en enthousiast dat ik nu de tweede generatie aan het opleiden ben. Voorheen de ouders en nu de kinderen. Het is mijn doel om de tweede generatie even goed op te leiden als de ouders, daar wil ik met veel plezier aan werken!

  Tot ziens!

 • HANS VAN DER SCHEER
  HANS VAN DER SCHEER Rijles Schakelauto

  Na  jaren  gewerkt  te  hebben  in  de  jeugdhulpverlening  heb  ik  toch  maar  besloten  van  mijn  hobby  mijn  werk  te  maken , inmiddels  alweer  27  jaar  naast  een  leerling .
  Net  als  bij  de  andere  instructeurs  van  De  Rijk  word  ook  ik  niet  boos  als  een  leerling  een  vout  maakt , van  fouten  moet  je  leren , wel  leg  ik  dan  direct  uit  hoe  zo’n  fout  te  voorkomen  en  hoe  het  dan  wel  moet .
  Mijn  grootste  uitdaging  is  het  opleiden  van  mensen  die  moeite  hebben  ( of  denken )  met  autorijden , denk  hierbij  aan  rijangst , faalangst , autisten  en  doven .
  Misschien  zien  wij  elkaar .

 • SEHER YIRI
  SEHER YIRI Rijles Automaat

  Een rustige gezellige werksfeer in de auto leidt tot een goed leerresultaat. Positiviteit staat bij mij voorop. Mijn doel is om een leerling tot een veilige en vooral sociale weggebruiker op te leiden.

  Ik bied leerstof aan aangepast op iedere leerling.

 • SHABAN SELJMANI
  SHABAN SELJMANI Rijles Schakelauto

  Een leuke en ontspannen sfeer in de auto vind ik belangrijk om zo goed mogelijk auto te leren rijden. Verder zijn structuur, goede en duidelijke uitleg met veel geduld voor mij belangrijke punten. Ik streef ernaar iedere persoon auto te leren rijden zodat zij niet alleen het praktijkexamen kunnen behalen maar ook veilig en volwaardig deel kunnen nemen aan het verkeer.
  Graag tot ziens in de auto!

 • Frank Guttenberg
  Frank Guttenberg Rijles Schakelauto

  Sinds januari 2019 ben ik werkzaam bij Autorijschool De Rijk. Ruim 25 jaar ben ik gediplomeerd rij‐ instructeur voor de bromfiets, motorfiets, auto en aanhangwagen. Op dit moment ben ik in opleiding om ook les te mogen geven op de vrachtwagen. Ik ben geboren in Den Haag maar met roots in Indonesië.
  Nog steeds is een geslaagde leerling de kroon op mijn werk!

 • KARINA VAN AKEN
  KARINA VAN AKEN Theorieles en administratie

  Ik ben samen met Johan het aanspreekpunt voor alle leerlingen van Rijschool de Rijk. Bij mij kun je terecht
  voor al je vragen omtrent de rijopleiding bij onze rijschool. Daarnaast geef ik theorielessen bij ons op locatie of via Skype in de Nederlandse en in de Russische taal.
  Ik hoop je snel te zien bij Rijschool de Rijk!

Beste autorijlessen

Zenuwen en adrenaline voor het rijexamen zijn gezond, ze helpen je om beter te presteren. Het is helemaal niet vreemd om een beetje zenuwachtig te zijn voor je rijexamen. Sommige leerlingen hebben daar echter meer last van dan anderen. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van leerlingen die extreem zenuwachtig zijn of last hebben van faalangst. Dankzij onze persoonlijke en rustige aanpak sta je tijdens het praktijkexamen steviger in je schoenen. Het is ook mogelijk om bij Rijschool De Rijk autorijlessen in een automaat te volgen. Praktijklessen in een automaat kunnen je helpen meer gevoel te krijgen voor het autorijden zonder dat je je met schakelen hoeft bezig te houden. Dit kan je soms net dat duwtje in de rug geven dat je nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wist je dat je bij het CBR ook een faalangst-examen aan kunt vragen? Dan krijg je tijdens het praktijkexamen een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. Tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Je kunt het faalangst-examen aanvragen via Rijschool De Rijk.

Kwaliteitslessen

Overal duiken nieuwe rijscholen op en het is niet eenvoudig om te kiezen bij welke rijschool in Den Haag je lessen zult gaan volgen. Sommige grotere rijscholen zijn er alleen mee bezig om leerlingen door het examen te loodsen. Rijschool De Rijk is een kleinschalige rijschool en al 70 jaar een begrip in Den Haag en omgeving!

Wij streven er uiteraard naar om je zo goed mogelijk te begeleiden tot en met het praktijkexamen bij het CBR. Met rijlessen bij Rijschool De Rijk slaag je voor je examen en stap je de auto is als verantwoordelijke en zelfverzekerde weggebruiker. Wij hebben ons doel pas bereikt wanneer je na je examen ook echt kunt en durft te rijden.

Ondanks onze kleinschaligheid staan wij al jaren goed bekend bij het CBR. Wij zijn een van de weinige full‐ service rijscholen en leveren altijd maatwerk. Dankzij onze jarenlange ervaring en het feit dat we relatief klein gebleven zijn is er veel persoonlijk contact met de leerlingen. In overleg wordt je lespakket gepland en vervolgens je rijexamen.

Voor vragen zijn Johan en Karina bijna altijd bereikbaar, ook buiten kantoortijden.

Ben je op zoek naar een goede rijschool in Den Haag?
Bij ons vind je de expert’s in het behalen van het rijbewijs!

Heb je een vraag?

Neem dan nu contact met ons op!

Begin met chatten!
Hulp nodig?