Wie zijn wij?

Rijschool De Rijk is een van de oudste en een van de beste rijscholen van Den Haag!

De Rijk is al sinds 1 Januari 1949 een betrouwbare rijschool voor goede rijlessen.

Persoonlijke benadering

Bij ons wordt altijd maatwerk geleverd. Wij kijken naar de persoon en bieden praktijklessen die aansluiten op jouw profiel. Je rijbewijs halen is een gebeurtenis die je bij zal blijven. Bij Rijschool De Rijk kun je rekenen op professionele en persoonlijke begeleiding. Bij ons kun je altijd terecht voor vragen over je rijopleiding.

Het is daarom ook geen toeval dat leerlingen die al een aantal keer zijn gezakt bij andere rijscholen en leerlingen met faalangst met onze hulp wél slagen voor hun rijbewijs.

Ons Team

 • JOHAN VAN AKEN
  JOHAN VAN AKEN Administratie en rijles automaat

  Samen met mijn vrouw Karina ben ik het aanspreekpunt voor alle leerlingen. Daarnaast geef ik met veel plezier autorijles in de automaat. Door leerlingen op een rustige manier hun fouten te laten ontdekken krijgen ze het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen rijden. Wanneer je een zelfstandige en zelfverzekerde chauffeur wilt worden dan ben je bij mij aan het juiste adres.
  Mijn toekomstvisie is om de eerste groene en duurzame rijschool in Den Haag te worden.

  Graag tot ziens bij Rijschool De Rijk!

 • KARINA VAN AKEN
  KARINA VAN AKEN Theorieles en administratie

  Ik ben samen met Johan het aanspreekpunt voor alle leerlingen van Rijschool de Rijk. Bij mij kun je terecht
  voor al je vragen omtrent de rijopleiding bij onze rijschool. Daarnaast geef ik theorielessen bij ons op locatie of via Skype in de Nederlandse en in de Russische taal.
  Ik hoop je snel te zien bij Rijschool de Rijk!

 • Prim Ramdin
  Prim Ramdin Rijles automaat

  Ik ben nu ruim 20 jaar rij-instructeur en ik vind het nog steeds heel erg boeiend, waar ik vooral voldoening van krijg is als ik een leerling op een veilige en verantwoorde manier het autorijden aanleer. Een ontspannen sfeer tijdens de rijlessen is heel belangrijk en dat is wat ik probeer te creëren in de auto wat meestal ook lukt.

  Ervaar het zelf!

   

 • RADJ HARICHARAN
  RADJ HARICHARAN Rijles schakelauto

  Ik ben Radj Haricharan, een gedreven en ervaren Rijinstructeur met een achtergrond als leraar in het middelbaar onderwijs. Met passie en enthousiasme breng ik mijn kennis over tijdens elke les.

  Mijn doel is om mijn leerlingen niet alleen te leren rijden, maar ook zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid achter het stuur bij te brengen.

 • Bart Bender
  Bart Bender Rijles Schakelauto

  Sinds april 2023 ben ik werkzaam bij Autorijschool de Rijk. Ik ben sinds 2013 rijinstructeur. Ik vind het belangrijk om een rustige leuke en ontspannen sfeer te creëren waarin humor complimenten en natuurlijk vorderingen centraal staan. Ik geef zowel in het Nederlands als in het Engels les.
  Verder geef ik les volgens de RIS (rijinstructie in stappen) methode waardoor een leerling makkelijker de vaardigheden aanleert en als het goed is een betere slagingskans heeft. Tevens heb ik me jaren geleden omgeschoold tot rij- en faalangst begeleider en volg ik in 2023 de cursus tot begeleider autisme en ADHD. Ik streef ernaar om de leerling op te leiden tot een veilig en zelfstandig niveau waarbij tevens het sociale rijgedrag hoog in het vaandel staan.

  Iedere leerling is anders en daarop worden de lessen natuurlijk aangepast.

 • SEHER YIRI
  SEHER YIRI Rijles Automaat

  Een rustige gezellige werksfeer in de auto leidt tot een goed leerresultaat. Positiviteit staat bij mij voorop. Mijn doel is om een leerling tot een veilige en vooral sociale weggebruiker op te leiden.

  Ik bied leerstof aan aangepast op iedere leerling.

 • SHABAN SELJMANI
  SHABAN SELJMANI Rijles Schakelauto

  Een leuke en ontspannen sfeer in de auto vind ik belangrijk om zo goed mogelijk auto te leren rijden. Verder zijn structuur, goede en duidelijke uitleg met veel geduld voor mij belangrijke punten. Ik streef ernaar iedere persoon auto te leren rijden zodat zij niet alleen het praktijkexamen kunnen behalen maar ook veilig en volwaardig deel kunnen nemen aan het verkeer.
  Graag tot ziens in de auto!

 • ALPER DUMAN
  ALPER DUMAN Rijles schakelauto

  Met mijn kennis help ik jou graag rijvaardig de weg op, ik kan mijn eigen eerste rijlessen nog maar al te goed herinneren….
  Een leuke en ontspannen sfeer in de auto vind ik heel belangrijk om zo goed mogelijk te leren autorijden. Verder zijn structuur, goede en duidelijke uitleg en veel geduld belangrijke aspecten in de rijopleiding. Mijn doel is om een leerling tot een veilige en vooral sociale weggebruiker op te leiden. Uiteraard staat voorop dat een leerling zich het besturen van het voertuig eigen maakt, veilig deelneemt aan het verkeer en vlot het rijbewijs op zak heeft. Verder heb ik ervoor ervaringen opgedaan bij Retail management en Trainer/coach van een verschillende klasse voetbal teams.

  Mijn sportieve auto staat klaar voor jouw rijlessen.

   

 • Dewa Chandi
  Dewa Chandi Rijles Schakelauto

  Ik heb al meer dan 30 jaar ervaring met rijinstructie. Het is voor mij (en jou) heel belangrijk om een vertrouwelijke band te kweken met de leerling in de auto. Nieuwe leerlingen leid ik zoveel mogelijk in stappen op, hierdoor maak je sneller vorderingen. Als je fouten maakt tijdens de les, dan gaan we altijd even evalueren, hoe is dit gebeurt en waarom… Hierna gaan we de situatie herhalen.

  Op die manier wordt je een volwaardige en veilige verkeersdeelnemer.

 • HANS VAN DER SCHEER
  HANS VAN DER SCHEER Rijles Schakelauto

  Na  jaren  gewerkt  te  hebben  in  de  jeugdhulpverlening  heb  ik  toch  maar  besloten  van  mijn  hobby  mijn  werk  te  maken , inmiddels  alweer  27  jaar  naast  een  leerling .
  Net  als  bij  de  andere  instructeurs  van  De  Rijk  word  ook  ik  niet  boos  als  een  leerling  een  vout  maakt , van  fouten  moet  je  leren , wel  leg  ik  dan  direct  uit  hoe  zo’n  fout  te  voorkomen  en  hoe  het  dan  wel  moet .
  Mijn  grootste  uitdaging  is  het  opleiden  van  mensen  die  moeite  hebben  ( of  denken )  met  autorijden , denk  hierbij  aan  rijangst , faalangst , autisten  en  doven .
  Misschien  zien  wij  elkaar .

Beste autorijlessen

Zenuwen en adrenaline voor het rijexamen zijn gezond, ze helpen je om beter te presteren. Het is helemaal niet vreemd om een beetje zenuwachtig te zijn voor je rijexamen. Sommige leerlingen hebben daar echter meer last van dan anderen. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van leerlingen die extreem zenuwachtig zijn of last hebben van faalangst. Dankzij onze persoonlijke en rustige aanpak sta je tijdens het praktijkexamen steviger in je schoenen. Het is ook mogelijk om bij Rijschool De Rijk autorijlessen in een automaat te volgen. Praktijklessen in een automaat kunnen je helpen meer gevoel te krijgen voor het autorijden zonder dat je je met schakelen hoeft bezig te houden. Dit kan je soms net dat duwtje in de rug geven dat je nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wist je dat je bij het CBR ook een faalangst-examen aan kunt vragen? Dan krijg je tijdens het praktijkexamen een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. Tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Je kunt het faalangst-examen aanvragen via Rijschool De Rijk.

Kwaliteitslessen

Overal duiken nieuwe rijscholen op en het is niet eenvoudig om te kiezen bij welke rijschool in Den Haag je lessen zult gaan volgen. Sommige grotere rijscholen zijn er alleen mee bezig om leerlingen door het examen te loodsen. Rijschool De Rijk is een kleinschalige rijschool en al 70 jaar een begrip in Den Haag en omgeving!

Wij streven er uiteraard naar om je zo goed mogelijk te begeleiden tot en met het praktijkexamen bij het CBR. Met rijlessen bij Rijschool De Rijk slaag je voor je examen en stap je de auto is als verantwoordelijke en zelfverzekerde weggebruiker. Wij hebben ons doel pas bereikt wanneer je na je examen ook echt kunt en durft te rijden.

Ondanks onze kleinschaligheid staan wij al jaren goed bekend bij het CBR. Wij zijn een van de weinige full‐ service rijscholen en leveren altijd maatwerk. Dankzij onze jarenlange ervaring en het feit dat we relatief klein gebleven zijn is er veel persoonlijk contact met de leerlingen. In overleg wordt je lespakket gepland en vervolgens je rijexamen.

Voor vragen zijn Johan en Karina bijna altijd bereikbaar, ook buiten kantoortijden.

Ben je op zoek naar een goede rijschool in Den Haag?
Bij ons vind je de expert’s in het behalen van het rijbewijs!

Heb je een vraag?

Neem dan nu contact met ons op!

Hulp nodig?